top
 
 
 
Новини


У Вінниці відбулася медична конференція «Пироговські читання»
2 червня у Вінниці відбувся Міжнародний медичний конгрес «Пироговські читання», присвячений 200-річчю з дня народження Миколи Івановича Пирогова. Розпочався захід молитвою за спокій душі видатного медика.
 
Духовенство Вінницької єпархії на чолі з архієреями вшанували пам’ять видатного лікаря-хірурга М.І. Пирогова, 200-ліття якого відзначається на Вінниччині.

2 червня у Вінниці розпочалися IV Міжнародні Пироговські читання, присвячені 200-літтю видатного хірурга та педагога, М. І. Пирогова, котрий 20 останніх років свого життя прожив у невеличкому маєтку Вишня під Вінницею (нині мікрорайон Пирогово). В усипальниці під Свято-Миколаївським храмом, побудованим дружиною вченого, покоїться його забальзамоване тіло.

 
Представники Української Православної Церкви взяли участь у конференції, присвяченій 90-річчю Національного інституту раку
IMG_5539_sm12 травня Національний інститут раку відзначає свій 90-річний ювілей.  У зв’язку із цим у Києві відбулась міжнародна науково-практична конференція під назвою «Онкологія: минуле, сучасне, майбутнє».
 
Священнослужителі Церкви і лікарі-науковці вшанували пам’ять жертв «нацистської медицини»
2010_04_27_vistup_gennadij27 квітня 2010 року з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира епископ Макарівський Іларій, Голова Синодального відділу релігійної освіти та катехізації УПЦ, та протоієрей Генадій Батенко, Голова Синодального відділу Місія «Церква та медицина» УПЦ, взяли участь у семінарі «Проблеми біоетики та фізики живого» на тему: Нацистська «медицина» ― хроніка «наукового» злочин. Семінар проведений до 65-річниці Великої Перемоги.
 
В Донецке состоялся круглый стол на тему: «Диалог государства и Православной Церкви в реабилитации наркозависимых»

22 апреля 2010 года в конференц-зале отеля «Централь» города Донецка прошел круглый стол на тему: «Диалог государства и Православной Церкви в реабилитации наркозависимых». Организаторами круглого стола выступили Синодальный отдел Украинской Православной Церкви Миссия «Церковь и медицина» и Донецкая епархия УПЦ.

 
ПочатокПопередня71727374757677787980НаступнаКінець

Сторінка 72 з 81