top
 
 
 
Новини


Протоієреєм Димитрієм Гарчуком видано богослужбову книгу для священнослужителів «Медичний требник»

2022 11 03 Trebnik Meditsinskij smЗ благословення Високопреосвященнішого Агафангела, Митрополита Одеського та Ізмаїльського, кліриком Одеської єпархії Української Православної Церкви, секретарем Синодальної Літургічної комісії Української Православної Церкви протоієреєм Димитрієм Гарчуком видано богослужбову книгу для священнослужителів.

 
У лікарнях України відтепер офіційно працюватимуть капелани

MOZВ умовах повномасштабної війни в Україні надзвичайно важливо запровадити цілісний підхід до надання медичної допомоги, який враховує як фізичні, так і психосоціальні аспекти кожного пацієнта.

У багатьох провідних країнах світу посада капелана прирівняна до посади лікаря та психолога, і він є повноправним членом мультидисциплінарної команди лікарняного закладу.

 
Церква допомагає - Масштабна гуманітарна допомога УПЦ Святогірській лаврі

2022 10 23 Dopomoga Svjatogorskij Lavri smСвященники і волонтери Української Православної Церкви доправили гуманітарний вантаж до Святогірської лаври. Шість вантажних автомобілів доставили біженцям та насельникам Святогірської лаври продукти, одяг, ліки та паливо від Української Православної Церкви.

Гуманітарна допомога була придбана та доставлена ​​за підтримки митрополита Львівського та Галицького Філарета (Кучерова), архієпископа Кассіана (Шостака), архієпископа Іони (Черепанова), Синодального відділу із соціально-гуманітарних питань, допомоги духовенства, волонтерів, віруючих Боярки, єпархій, та всіх небайдужих.

 
В день пам’яті Великомученика і Цілителя Пантелеімона відбулася церемонія нагородження відзнаками кращих лікарів України

2022 08 09 orden Panteleimona o9 серпня 2022 року, в день пам’яті Великомученика і Цілителя Пантелеімона, відбулися урочистості з нагоди відзначення Українських медиків нагородою, котру самі медики називають Медичним Оскаром.

Цього разу, за рішенням Поважної Ради, конкурсний відбір у звичному форматі було призупинено, тому було затверджено окрему номінацію та критерії і механізм відбору.

 
У день пам’яті цілителя Пантелеймона буде звершена молитва за лікарів та хворих

2021 08 09 vmch Panteleimona sm

Щороку 9 серпня православні християни молитовно згадують та вшановують святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Великомученик Пантелеймон прославляється святою Церквою за  його велику віру і любов до Бога, яких не змогли зламати жорстокі катування та мученицька смерть.

 
ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець

Сторінка 2 з 135