top
 
 
 
Християнська Біоетика
Доповідь Митрополита Філарета щодо Церковного погляду на технології Регенеративної медицини

mitr Filaret 21 жовтня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів митрополит Львівський і Галицький Філарет взяв участь у XIV Україському форумі з вроджених вад серця, який проходить з 1 по 2 жовтня в Києві. На форумі була представлена нищеприведена доповідь про відношення до Регенеративної медицини".

 
Соціокультурні виклики біомедицині: світоглядно-ціннісний аспект

У сучасному суспільстві здоров'я і яку асоціюють з ним можливість повноцінного та якісного життя вважається самодостатньою, і чи не головною цінністю. Відповідно, хвороба представляється тим ворогом, перемога над яким призведе до щастя і цілковитому благополуччю людини. В ментальності секулярної культури існує стійке неприйняття хвороби і уявлення про неї як про чужорідному, не властивому природі людини явищу, яке може і повинно бути, рано чи пізно, подолано зусиллями науки.

 
Ризики трансплантології за умов нестабільного суспільства

В даний час в Україні на законодавчому рівні розглядається питання зміни існуючої презумпції незгоди щодо посмертного донорства на презумпцію згоди, згідно з якою кожна людина вважається донором після смерті, якщо їм за життя не було висловлено незгоду в офіційній формі.

 
Біоетичний вимір концепції Української Православної Церкви щодо розвитку паліативної допомоги в Україні

Концепція Української Православної Церкви щодо розвитку паліативної допомоги в Україні )прийнята Священним Синодом УПЦ, журнал № 5 від 25 березня 2009 року) виражає бачення паліативної допомоги як такої та можливі шляхи її розвитку, а також формулює загальний методологічний підхід розгляду неоднозначних з етичної точки зору клінічних ситуацій і проблем біомедичного характеру. Його сутність відбита у наступному положенні: «Протистояння хворобі - боротьба за сенс існування людини».

 
Евтаназія як виклик християнської етики

Евтаназією прийнято називати наближення смерті хворого на його прохання якими-небудь діями або засобами, в тому числі припиненням штучних заходів для підтримання життя.

 
ПочатокПопередня12НаступнаКінець

Сторінка 1 з 2