top
 
 
 
Публікації


ДУХОВНИЙ ШЛЯХ М.І. ПИРОГОВА

pictureБезумовно, одним з найяскравіших представників світової медичної науки був і залишається знаменитий хірург, москвич за народженням, і одночасно наш земляк, котрий прожив останні 20 років свого життя в невеликому маєтку Вишня під Вінницею - Микола Іванович Пирогов.

 
Итоговая резолюция круглых столов «Проблемы алкоголизма и наркомании в Украине. Участие Украинской Православной Церкви в решении этих проблем»

Постановления круглого стола «Диалог государства и православной церкви в реабилитации наркозависимых», который проходил в Донецке 22 апреля 2010 года.

 
Спільна ініціатива (проект) , щодо вшанування пам’яті святого Православної Церкви, видатного вітчизняного лікаря та церковного діяча святителя Луки (Войно-Ясенецького)

Спільна ініціатива (проект) Української Православної Церкви, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Національного Медичного Університету ім. О.О. Богомольця, щодо вшанування пам’яті святого Православної Церкви, видатного вітчизняного лікаря та церковного діяча святителя Луки (Войно-Ясенецького), архієпископа Симферопольського у зв’язку з 50-річчям його кончини (11 Червня 2011 року).

 
Концепція розвитку церковно-державних відносин у царині охорони здоров’я

Виходячи з засад державної політики України в сфері охорони здоров’я, значення духовного здоров’я  для розвитку  людини і суспільства, тісного зв’язку між духовними та фізичними аспектами людського існування, опираючись на історичний та сучасний досвід співпраці Церкви та медицини, Українська Православна Церква висловлює наступні пропозиції, щодо розвитку церковно-державних відносин та співробітництва в даній області.

 
Життя, як дар Божий від запліднення до народження. Статус людського ембріону

Доповідь Голови Синодального відділу Місія «Церква та медицина» протоієрея Геннадія Батенко «Життя, як дар Божий від запліднення до народження. Статус людського ембріону» у Вінниці на науково-практичній конференції: Право на життя з моменту зачаття.

 
ПочатокПопередня1234567НаступнаКінець

Сторінка 5 з 7