top
 
 
 
Публікації


Невротична релігійність: генезис, феноменологія і перспективи взаємодії в рамках православної традиції
Вівторок, 08 лютого 2022, 16:45

2022 02 08 Nevrotichna religijnistСлово «невроз» запозичене з французької мови, де «nevrose» утворено від давньогрецького νεῦρον, тобто «нерв»1.

Самуель Пфайфер пропонує узагальнений опис неврозів. Це психологічні розлади з певними симптомами хвороби, такими як тривога, манія, компульсивність, депресія, істерична гіперчутливість з певними особистісними ознаками, такими як комплекси, невпевненість, емоційна нестабільність і скрупульозність2. Невроз також може бути визначений як психологічна криза, при якій людина відчуває розлад своєї особистості, порушення розумової діяльності і емоційних проявів, а в окремих випадках – соматичні розлади. На відміну від більш важких психічних станів, неврози, як правило, не призводять до порушення соціокультурних норм, але ускладнюють, іноді суттєво, соціальні відносини і можуть негативно позначитись на рівні професійної діяльності.

 
РЕЗОЛЮЦІЯ міжконфесійного онлайн-круглого столу «ВПРОВАДЖЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО КАПЕЛАНСТВА У СФЕРІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ»
П'ятниця, 26 лютого 2021, 19:47

2021 02 26 kapelanstvo26 лютого 2021 року відбувся Міжконфесійний онлайн-круглий стіл «Впровадження професійного капеланства у сфері охорони здоров’я України»

 
Коментар Голови Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів «Про ставлення до інтерсексуалів».
Неділя, 13 вересня 2020, 22:14

GERB EF2Питання, що виникають із поясненням феномену людей з нестандартними статевими характеристиками є дуже делікатними, та такими, що потребують уважного, докладного вивчення і чіткого визначення позиції щодо їх перебування в Церкві і доступу до Таїнств.

 
Соціокультурні виклики біомедицині: світоглядно-ціннісний аспект
Вівторок, 04 жовтня 2016, 18:28

У сучасному суспільстві здоров'я і яку асоціюють з ним можливість повноцінного та якісного життя вважається самодостатньою, і чи не головною цінністю. Відповідно, хвороба представляється тим ворогом, перемога над яким призведе до щастя і цілковитому благополуччю людини. В ментальності секулярної культури існує стійке неприйняття хвороби і уявлення про неї як про чужорідному, не властивому природі людини явищу, яке може і повинно бути, рано чи пізно, подолано зусиллями науки.

 
Ризики трансплантології за умов нестабільного суспільства
Вівторок, 04 жовтня 2016, 13:57

В даний час в Україні на законодавчому рівні розглядається питання зміни існуючої презумпції незгоди щодо посмертного донорства на презумпцію згоди, згідно з якою кожна людина вважається донором після смерті, якщо їм за життя не було висловлено незгоду в офіційній формі.

 
ПочатокПопередня1234567НаступнаКінець

Сторінка 1 з 7