top
 
 
 
КИЇВ. Делегація УПЦ привітала ректора Університету ім. Богомольця В.Ф. Москаленка з Днем медика
П'ятниця, 18 червня 2010, 13:09
Rektor_Bogomoltsa_1_smЗ благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира, єпископ Іларій вікарій Київської Митрополії, Голова Синодального відділу релігійної освіти очолив делегацію медичного духовенства, яка відвідала ректора Національного медичного університету ім. Богомольця В.Ф. Москаленка. До складу делегації увійшли: протоієрей Генадій Батенко, Голова Синодального відділу «Місія «Церква та медицина», протоієрей Андрій Ткачов настоятель храму Агапіта Печерського та диякон Рустик Новакович. Від імені Блаженнішого Митрополита Володимира владика Іларій привітав Віталія Федоровича з Днем медичного працівника та благословив іконою Божої Матері «Курсько-Корінна».

Протоієрей Генадій Батенко передав у дар біблотеці закладу 10 примірників книги «Жития святых врачей, целителей и безсребренников», яка нещодавно була презентована у Національній медичній бібліотеці України. У свою чергу Віталій Федорович Москаленко поділився творчими планами стосовно видання книги про святителя Луку Войно-Ясенецького «Дух. Душа. Тіло» з коментарями медиків професорів ― працівників униіверситету та подарував гостям примірник книги «Доктор Булгаков» автора Ю.Г. Віленського.

Для учасників делегації УПЦ була проведена екскурсія корпусами закладу, серед яких особливо цікавими виявився корпус із залою для засідань вченої ради та камінна зала. Ректор розповів цікаві факти з історії університету, про його засновників та викладачів.

Під час зустрічі було презентовано проект вітражу з зображенням св. Луки Войно-Ясенецького та вмч Пантелеїмона Цілителя.

Rektor_Bogomoltsa_2_smСторони обговорили проект створення медалей для кращих викладачів  та студентів року із зображенням св. Агапіта Печерського.

По завершенні зустрічі учасники обговорили шляхи подільшої співпраці, а ректор В.Ф. Москаленко запросив гостей на зустріч зі студентами університету під час святкування 200-річного ювілею навчального закладу.