top
 
 
 
Представники Української Православної Церкви взяли участь у конференції, присвяченій 90-річчю Національного інституту раку
Середа, 12 травня 2010, 15:33

IMG_5539_sm12 травня Національний інститут раку відзначає свій 90-річний ювілей.  У зв’язку із цим у Києві відбулась міжнародна науково-практична конференція під назвою «Онкологія: минуле, сучасне, майбутнє».

Перед початком роботи конференції її учасники відвідали Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, де зустрілися із представниками Української Православної Церкви.

Гостей привітали керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський та Богуславський Митрофан, єпископ Макарівський Іларій, голова Синодального відділу «Місія Церква і медицина» протоієрей Геннадій Батенко та настоятель храму свв. Косьми та Даміана, що при інституті раку ієрей Евгеній Мілешкін.

У ході бесіди сторони обговорили питання співробітництва Української Православної  Церкви і держави у медичній галузі.

У самій конференції від Української Православної Церкви взяли участь єпископ Макарівський Іларій та протоієрей Геннадій Батенко. Зокрема Преосвященний владика зачитав учасникам та організаторам  конференції вітальне слово Блаженнішого Митрополита Володимира.

Також з благословення Предстоятеля УПЦ єпископ Іларій нагородив директора Інституту раку Ігоря Щепотіна орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеню.

Національний інститут раку – головний науково-дослідний заклад, що в значний мірі визначає стратегію онкологічної служби держави. З свою багаторічну історію  інститут зробив значний вклад у розвиток вітчизняної та світової науки в області онкології.

IMG_5637_sm