top
 
 
 
Блаженніший Митрополит Володимир зустрівся із новопризначеним міністром охорони здоров’я України.
Понеділок, 29 березня 2010, 15:55

29 березня Предстоятель Української Православної Церкви у своїй резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі  зустрівся новопризначеним міністром  охорони здоров’я  України  Зіновієм Митником.

На зустрічі також були присутні: зі сторони Української Православної Церкви - митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, єпископ Хотинський Мелетій, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, голова Синодального відділу «Церква і медицина» протоієрей Геннадій Батенко, зі сторони міністерства – радник прем’єр-міністра України з медичних питань Любов Некрасова, радник міністра охорони здоров’я Іван Сорока, головний офтальмолог МОЗ України Сергій Риков. 

У ході бесіди було розглянуто проект концепції розвитку церковно-державних відносин у царині охорони здоров’я, а також було запропоновано спільну ініціативу щодо шанування пам'яті видатного вітчизняного церковного діяча та лікаря святителя Луки (Войно-Ясенецького), у зв’язку з 50-річчям його кончини (11 червня 2011 року).

Окрім цього, Зиновій Митник висловив вдячність Блаженнішому Владиці за турботу Церкви у наданні духовної та благодійної допомоги паліативним і хоспісним хворим. Також було висловлено взаємне бажання продовжувати подальшу співпрацю  на благо народу України.

Перед початком зустрічі Архіпастир благословив голову Міністерства і супроводжуючих його осіб на подальшу роботу та відправив молебень у Свято-Миколаївському храмі, що при Митрополичих покоях.