top
 
 
 
Пройшло засідання Громадської ради з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій
Вівторок, 23 березня 2010, 22:14

23 березня у Міністерстві охорони здоров'я України відбулося засідання Громадської ради з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій. У засіданні взяли участь міністр охорони здоров'я України Зіновій Митник, голова Громадської ради при МОЗ України з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій Юрій Кундієв та інші. Представником УПЦ у Громадській раді при МОЗ України являється протоієрей Владислав Софійчук.

Міністр привітав учасників зібрання та пообіцяв підтримувати всі ті добрі починання, які були започатковані попереднім керівництвом. "Робота Міністерства як була конструктивною, так і залишатиметься такою. Питання, які будуть розглянуті на засіданні, будуть приносити користь суспільству, громаді і пацієнтам. Будуть допомагати виховувати наше суспільство як фізично, так і духовно", - зазначив Зіновій Митник.

На засіданні Громадської ради були розглянуті питання висвітлення проблематики протидії абортам в Україні в рамках IV Національного конгресу з біоетики за участі представників Церков і релігійних організацій (вересень 2010 року).
Також членам Громадської ради головою Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Костицьким В. В. була представлена для обговорення нова редакція Закону України «Про захист суспільної моралі».