top
 
 
 
Протоієреєм Димитрієм Гарчуком видано богослужбову книгу для священнослужителів «Медичний требник»
Четвер, 03 листопада 2022, 10:37

2022 11 03 Trebnik Meditsinskij sm

З благословення Високопреосвященнішого Агафангела, Митрополита Одеського та Ізмаїльського, кліриком Одеської єпархії Української Православної Церкви, секретарем Синодальної Літургічної комісії Української Православної Церкви протоієреєм Димитрієм Гарчуком видано богослужбову книгу для священнослужителів.

Збірка молитовних чинів «Медичний требник» є результатом дворічної праці Синодальної Літургічної комісії Української Православної Церкви.

До кодексу увійшли як старі традиційні молитовні тексти, які не втрачають своєї актуальності у пастирській практиці сучасного православного духовенства, так і нові, які стосуються сучасних викликів святої Церкви: благословіння лікарні, молебень за сім’ю, чин благословіння вагітної жінки, молитва втіхи жінці, яка втратила дитину, молитви за передчасно народжених дітей, моління за особливих дітей («дітей дощу» (аутизм), дітей з синдромом Дауна «сонячні діти») та інше.

Створені Літургічною комісією богослужбові тексти на медичну тематику, хоча і стосуються нових потреб молитовного життя Церкви, але складені у традиційному для церковно-слов’янської православної гімнографії стилі, змістовно і поетично.

Всі нові тексти схвалені Літургічною комісією та затверджені Священним Синодом Української Православної Церкви.

2022 11 03 Trebnik Meditsinskij z