top
 
 
 
Митрополит Філарет прийняв участь у засіданні Поважної ради Відзнаки за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона»
Четвер, 30 червня 2022, 17:22

2022 06 30 Orden mitr Filaret

30 червня 2022 року голова Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів високопреосвященніший Філарет, митрополит Львівський і Галицький, взяв участь у засіданні Поважної Ради «Орден Святого Пантелеймона».

Темою дня було обрано об’єднання православних церков України, доповідачем якої виступив Почесний член Поважної Ради Святійший Патріарх Київський і Всієї Руси-України Філарет.

До обговорення теми були запрошені представники всіх церков присутніх на Поважній Раді: Митрополит Львівський і Галицький Філарет, Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та митрофорний протоієрей Олекса Петрів, а також Грищенко К.І., Губерський Л.В., Єхануров Ю.І. ті інші члени Ради.

За результатами обговорень, було прийнято рішення підтримати процес об’єднання православних церков в Україні підготувавши відповідну заяву-звернення. Створено робочу групу з членів Поважної Ради.

Обговорювали, також, і вручення Почесних Грамот від Поважної Ради. Майже по всіх регіонах країни пройшли заходи, де проводилося вручення, а у багатьох взагалі було організовано окремі заходи із залученням місцевої влади, адміністрацій на депутатів різних рівнів.

Як вже було оголошено раніше, нагородження Відзнаками «Орден Святого Пантелеймона» 9 серпня відбудеться. З кожної області України до нагородження Орденом буде представлена одна кандидатура, яку обере і запропонує Регіональна рада.

На засіданні члени Поважної Ради проголосували за механізм пошуку кандидатів - кожна Регіональна рада має провести пошук і надати до 15 липня по 1 кандидату на номінацію.

Було прийнято низку інших важливих рішень.