top
 
 
 
Привітання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з нагоди Дня медичного працівника України
Субота, 18 червня 2022, 20:26

2022 06 19 Denj Medika BMO

Дорогі лікарі і медсестри,

військові медики і медичні волонтери,

викладачі і студенти медичних закладів освіти!

З глибокою шаною та вдячністю звертаюся до вас в день професійного свята – Дня медичного працівника, яке відзначається у нашій державі щорічно у третю неділю червня.

На всіх етапах свого історичного буття Церква Христова благословляла працю медиків. Багато православних Святих як стародавнього, так і нового часу були лікарями та цілителями. І сьогодні Православна Церква прагне сприяти тим, хто трудиться на ниві окормлення «сирих і убогих», немічних і хворих, всіх людей, які потребують медичного догляду.

Допомога хворим та страждаючим людям вимагає від лікаря високого професіоналізму, досвіду, терпіння та чималих тілесних і душевних сил. Успіх лікування багато в чому залежить не тільки від кваліфікації медичного працівника, але й від того, як він ставиться до пацієнта: чи здатний заспокоїти, втішити та підбадьорити людину, виявити терпіння та чуйність, доброзичливість та жертовність.

Особливим є служіння медиків у цей важкий час, коли в наш дім прийшла біда: Росія розпочала військові дії проти України. На превеликий жаль, отримали поранення та загинула велика кількість людей, як військових, так і мирних жителів; знищена гуманітарна інфраструктура — лікарні, пологові та дитячі будинки; люди, які вижили, були позбавлені медичної допомоги, виникла пряма загроза їхньому життю.

Тим не менш, медичні працівники, не зважаючи на всі складнощі, самовіддано виконують свій обов’язок. Вони усвідомлюють, що немає нічого дорожчого за життя та здоров’я людини, і тому саме на них покладається велика відповідальність за цей безцінний Божий дар.

Особливу вдячність хочу висловити лікарям та медичному персоналу, які героїчно надавали допомогу потребуючим в бомбосховищах, приймали пологи у метрополітені, робили складні операції в надважких умовах, у тому числі і на лінії фронту.

Нехай Творець Неба і Землі укріплює ваші духовні і тілесні сили для самовідданого служіння ближнім, яким ви яскраво свідчите та дивуєте світ своєю справжньою любов’ю до свого народу і Батьківщини, яка називається красивим іменем — Україна.

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

19 червня 2022 року,

м. Київ