top
 
 
 
На черговому засіданні Поважної ради Митрополит Львівський і Галицький Філарет проінформував членів про прийняті рішення Собору УПЦ
П'ятниця, 03 червня 2022, 16:08

orden sv Panteleimona3 червня 2022 року голова Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів високопреосвященніший Філарет, митрополит Львівський і Галицький, взяв участь у засіданні Поважної Ради «Орден Святого Пантелеймона».

Засідання Поважної ради відбулося в форматі відеоконференції.

Голова Поважної Ради проекту Відзнаки за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» доніс до відома присутніх інформацію про виконання рішень Поважної ради минулих засідань.

Митрополит Львівський і Галицький Філарет проінформував учасників відеоконференції про прийняті рішення Собору Української Православної Церкви, який відбувся у столиці 27 травня 2022 року.

Темою дня на засіданні було обрано питання: «Відповідальність за воєнні злочини. Міжнародний та національний аспекти». Доповідачами виступили: Князев Всеволод Сергійович, доктор юридичних наук, професор, голова Верховного Суду України; Пономаренко Юрій Анатолійович, доктор юридичних наук, завідувач кафедри кримінального права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого; Фулей Тетяна Іванівна, заслужений юрист України, завідуюча відділом науково-методичного забезпечення Національної школи суддів України.

На засіданні також були обговорені різні організаційні питання.