top
 
 
 
Митрополит Філарет прийняв участь у розширеному засіданні Поважної Ради Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»
П'ятниця, 25 березня 2022, 20:22

2022 03 25 Orden

25 березня відбулося чергове розширене засідання Поважної Ради за участі членів Регіональних рад та Лауреатів Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона».

Обговорили перші результати праці робочих груп, які були створені на минулому засіданні Поважної Ради. Оперативно і системно, завдяки члену Поважної Ради, професору Науменку О.М., почав працювати напрямок психологічної допомоги під час війни. Хоча необхідно зробити ще багато зусиль з охоплення всіх потребуючих і залучення широкого кола професіоналів. Активна робота йде в інших напрямках.

Далі Поважна Рада заслухала виступи з теми дня «Епідеміологічна безпека в умовах війни». Тема актуальна, так як в умовах війни у регіонах з активними бойовими діями та з великим скупченням переміщених осіб епідеміологічна ситуація кидає нові виклики для системи охорони здоров'я України.

Виступаючими з теми дня були Заступник Міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Кузін Ігор Володимирович, а також доктор медичних наук, професор, Директор ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України» Задорожна Вікторія Іванівна.

З усіх питань було прийнято рішення.