top
 
 
 
Відбулося чергове засідання Поважної ради Відзнаки за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона»
Вівторок, 15 березня 2022, 15:41

2022 03 15 Orden

15 березня, відбулося чергове засідання Поважної ради "Ордену Святого Пантелеймона", в якому взяв участь Митрополит Львівський та Галицький Філарет. На засідання також були присутні й члени Регіональних рад.

Після спілкування та обговорення питань порядку денного, були прийняті такі рішення:

1. Призупинити конкурсний відбір сезону 2021-2022 рр. на отримання Відзнак «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона» до Перемоги у Вітчизняній війні українського народу.

2. Залишити незмінним день церемонії нагородження Медичним Оскаром - 9 серпня 2022 року.

3. Поважна Рада продовжує свою роботу на регулярній основі допомагаючи державі та суспільству в різних напрямках, створюючи експертні групи з членів Поважної Ради, лауреатів та бажаючих учасників проекту.

Також, Поважна Рада підтримує Президента, Уряд та МОЗ України в їх діях щодо захисту країни та кожного українця, а всю свою діяльність ми скеровуємо на підняття морально-суспільного духу українців, та особливо наших медиків, які другі після доблесних наших воїнів героїчно трудяться на своєму фронті.

Вже традиційно, була й тема дня. Зважаючи на теперішню ситуацію, вона звучала так: «Мова і війна». Із доповіддю виступав доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАНУ, член Поважної Ради Гриценко Павло Юхимович. Після виступу та обговорень було прийнято рішення вважати головними цінностями в розбудові нашої України - це українська мова, українська культура та українська держава. Для розвитку цього питання створити дві робочі групи.