top
 
 
 
У форматі онлайн-конференції відбулися загальні збори Асоціації капеланів в охороні здоров’я України
Четвер, 30 грудня 2021, 22:54

2021 12 30 kapelani sm

30 грудня 2021 року відбулися загальні збори Асоціації капеланів в охороні здоров’я України. Даний захід проводився у форматі онлайн-конференції на платформі ZOOM. Очолив засідання президент Асоціації та Голова Громадської Ради МОЗ України  з питань співпраці з ВРЦіРО Сергій Убогов.

Участь в ньому взяв Голова Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів митрополит Львівський і Галицький Філарет, керівник Комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я Київської єпархії протоієрей Владислав Доломанський, представник УПЦ в Громадській Раді протоієрей Олексій Годун, а також керівники і учасники Асоціації з усіх регіонів України, представники конфесій і релігійних організацій України.

​Під час  засідання було розглянуто ряд важливих робочих питань асоціації, зокрема погоджено Етичний кодекс медичного капелана, та проєкт Класифікатора капеланських послуг у сфері охорони здоров’я.

Також відбулося переобрання керівництва Асоціації. Новим президентом було обрано о. Руслана П’ясту (УГКЦ), виконавчим секретарем протоієрея Владислава Доломанського (УПЦ).

Асоціація одноголосно підтримала обрання пастора Сергія Убогова Почесним Президентом Асоціації.

2021 12 30 kapelani z