top
 
 
 
В готелі «Національний» в м. Київ відбувся перший Медичний молитовний сніданок
Субота, 11 грудня 2021, 10:31

2021 12 11 Moz sm

11 грудня 2021 року в готелі «Національний» в м. Київ відбувся перший  Медичний молитовний сніданок, організований євангельською організацією «Християнська медична асоціація України». В даному заході взяли участь близько 70 учасників серед яких були присутні представники МОЗу, лікарі, науковці , релігійні діячі, медичні капелани, студенти медичних навчальних закладів та ті, хто особливо зацікавлений в розвитку медичного служіння в Україні.

«Вдалося поєднати корисне спілкування з цікавими спікерами. Захід був цікавий і для студентів і для урядовців, навіть зам. міністр МОЗ з питань цифрового розвитку Марія Карчевич відвідала. Але найбільше було лікарів, що нас радує, бо це говорить що вони готові діяти та змінювати систему» – коментує організатор заходу, Рудольф Мигович.

По благословінню голови Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів митрополита Львівського і Галицького Філарета в молитовному сніданку взяв участь представник УПЦ в Громадській раді МОЗ з питань співпраці з ВРЦіРО та член Асоціації медичних капеланів України протоієрей Олексій Годун.

Медичний молитовний сніданок проводили спікери, імена яких, заздалегідь були оприлюднені на вище згаданій сторінці у Фейсбук:

Василь Стрілка – генеральний директор Директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України, магістр з публічної політики та врядування Kyiv school of economics, випускник НМУ імені О.О.Богомольця.

Антон Шкіряк – нейрохірург, онколог, засновник та головний лікар медичного центру “Shkiryak Clinic”, асистент кафедри нейрохірургії Національного університету охорони здоров’я України ім. П.Л. Шупика.

Андрій Гнідець – юрист, працював у сфері фінансування медицини, а саме, був начальником відділу нормативно-правового забезпечення в Національній службі здоров’я України.

Прийнято рішення кожного місяця проводити подібні заходи оскільки Київ потребує такої спільноти. Медики хочуть збиратися разом, їм потрібно тільки допомогти.

2021 12 11 Moz z