top
 
 
 
В столиці клірики УПЦ взяли участь в Установчих зборах Київського підрозділу ГО «Асоціація капеланів в охороні здоров’я України»
Понеділок, 20 вересня 2021, 19:57

2021 09 25 Kiev kapelani v

20 вересня 2021 року відбулися Установчі збори зі створення Київського підрозділу громадської організації «Асоціація капеланів в охороні здоров’я України» (АКОЗУ). Засідання очолив голова Громадської ради МОЗ з питань взаємодії з ВРЦіРО і Президент Асоціації медичних капеланів України Сергій Геннадійович Убогов.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, участь в даному заході взяли представник УПЦ в Громадській раді при МОЗ з питань взаємодії з ВРЦіРО та Асоціації капеланів у сфері охорони здоров’я протоієрей  Олексій Годун і керівник Комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я Київської єпархії протоієрей Владислав Доломанський.

Учасники зборів ознайомились з Концепцією впровадження капеланства у сфері охорони здоров’я України та Планом дій щодо її реалізації, а також проаналізували стан та перспективи впровадження капеланства в охороні здоров’я України.

Результатом засідання стало прийняття рішення щодо створення Київського підрозділу Асоціації та обрання її керівних органів. Головою Київського підрозділу ГО «Асоціації капеланів в охороні здоров’я України» було обрано протоієрея Владислава Доломанського. Заступником – о. Віталія Воєцу (УГКЦ). Секретарем – Андрія Меркулова (КЄМГ). Також учасники зборів обговорили ініціативу щодо створення душпастирських рад при Департаментах охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації та Київської обласної державної адміністрації.

2021 09 25 Kiev kapelani z