top
 
 
 
Митрополит Філарет взяв участь в церемонії нагородження відзнаками кращих лікарів України
Понеділок, 09 серпня 2021, 23:01

2021 08 09 orden Panteleimona 1

9 серпня 2021 року, у день пам'яті великомученика і цілителя Пантелеймона, у столичному виставковому центрі «Парковий відбулася церемонія нагородження Орденом та медаллю Святого Пантелеймона кращих лікарів і медпрацівників України.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, участь у підсумковому урочистому засіданні Поважної Ради, яке відбулося в Національному Медичному Університеті ім. О.О. Богомольця та в церемонії нагородження взяв митрополит Львівський і Галицький Філарет, голова Синолального відділу з питань охорони здоров’я і пастирської опіки медичних закладів.

Під час засідання, голова Поважної ради Василь Князевич привітав Владику з Днем Народження.

Перед урочистими заходами митрополит Філарет звершив Божественну літургію на парафії преподобного Сергія Радонезького в Києві.

За богослужінням було піднесено молитву за хворих та лікарів.

2021 08 09 orden Panteleimona 2

Цього року переможцями серед номінантів на Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» стали:

- У номінації «Найкращий лікар» переможцем став ОРДАТIЙ Анатолій Володимирович - Полковник медичної служби, начальник клініки абдомінальної хірургії Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, Вінницька РР.

- У номінації «Найкращий медичний працівник» переможцем стала АДАМЕНКО Галина Павлівна - Операційна медсестра урологічного відділення клініки урології та нефрології Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, Одеська РР.

- У номінації «Новатор охорони здоров’я» переможцем став ТОДУРОВ Іван Михайлович - Директор державної наукової установи «Центр інноваційних медичних технологій Національної академії наук України», професор, доктор медичних наук ,заслужений лікар України, президент ГО «Українська асоціація метаболічної медицини», РР м. Києва.

- У номінації «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» переможцем став БАЗИЛЕВИЧ Андрій Ярославович - Професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1 ЛНМУ ім. Данила Галицького, голова Світової Федерації Українських Лікарських Товариств, Львівська РР.

- У номінації «Взірець служіння суспільству» перемогла Сестра Севастіяна КАРВАЦЬКА - Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я, Львівська РР.

- У номінації на Орден для іноземних громадян «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров'я України» у 2021 році перемогу здобув Алдвiн ЛАНЕНБЕРГ Волонтер Нідерландського благодійного фонду «Україна потребує допомоги», Херсонська РР.

-У новій номінації «Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я» переможцем став ЗАБАШТА Віктор Федорович - Директор комунального закладу охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

- У ще одній новій номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я» перемогли Комунальне підприємство «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради на чолі з Горавською Іриною Іванівною.

Відзнакою за професіоналізм та милосердя «Медаль Святого Пантелеймона» для молодих лікарів віком до 35 років було нагороджено:

- У номінації «За лікарське мистецтво» Медаль Святого Пантелеймона отримав БЕРЕЗНЮК Ігор Володимирович - Завідувач відділення лор-патології КП «Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня» ДОР, Дніпропетровська РР.

- У номінації «За турботу та ласку до хворого» перемогла ЯСЕНЕНКО Людмила Анатоліївна - Фельдшер, сержант медичної служби Збройних Сил України; санітарний інструктор медичної роти 72-ої окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, Полтавська РР.

- У номінації «За наукові розробки в медицині» Медаль отримав БОНДАР Олександр Вадимович - Доктор медичних наук, професор кафедри променевої діагностики, терапії та онкології ОНМедУ, лауреат премії Академії медичних наук України та Асоціації медичних учбових закладів України за значні успіхи в науковій діяльності, Одеська РР.

2021 08 09 orden Panteleimona 3