top
 
 
 
Висновки зборів медичного відділу Вінницької єпархії стосовно вакцинації проти COVID-19
Середа, 18 серпня 2021, 13:17

2021 08 18 Vinnitsa covid 19

Питання вакцинації від COVID-19 ще досить спірне, так як вакцини хоча і отримали дозвіл на використання за прискореною процедурою, однак дослідження по них продовжуються.

На даний час в Україні проведено близько 6 млн. щеплень. (7,4 млн. щеплень станом на 16.08.)

Вакцинація не є релігійним питанням, тому Церква не бере участі в діалозі в цій медичній проблематиці. Це особистий вибір людини стосовно свого здоров’я, тому людина сама приймає рішення відносно своєї вакцинації, порадившись зі своїм лікарем або спеціалістами по імунопрофілактиці, а також зваживши на інформацію, яка надається по вакцинам, якими проводиться щеплення.

Людина не може згрішити, якщо вакцинується або відмовиться від вакцинації. Священники не мають права розділяти людей на вакцинованих та не вакцинованих у питаннях допуску до участі в Таїнствах Церкви.

Віряни єпархії не повинні впадати у крайнощі та включатись у пропаганду компаній антивакцинації або беззастережливої обов’язкової вакцинації.

Розуміючи стурбованість громадян, яка викликана вимогами обов’язкової вакцинації деяких верств населення, просили б медиків та офіційних представників охорони здоров’я України надавати вичерпну інформацію про якість та склад вакцин, можливі ускладнення та ризики, щоб люди робили усвідомлений вибір і мали довіру до наданої інформації щодо ефективності та безпечності вакцин.

eparhia.vinnica.ua