top
 
 
 
У день пам’яті цілителя Пантелеймона буде звершена молитва за лікарів та хворих
Понеділок, 08 серпня 2022, 13:52

2021 08 09 vmch Panteleimona sm

ЗВЕРНЕННЯ БЛАЖЕННІШОГО МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ОНУФРІЯ

В ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ СВЯТОГО ВЕЛИКОМУЧЕНИКА І ЦІЛИТЕЛЯ ПАНТЕЛЕЙМОНА

Щороку 9 серпня православні християни молитовно згадують та вшановують святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Великомученик Пантелеймон прославляється святою Церквою за  його велику віру і любов до Бога, яких не змогли зламати жорстокі катування та мученицька смерть.

Православний народ України завжди глибоко шанував пам'ять святого Пантелеймона, споруджуючи на його честь каплиці, храми та монастирі.

Для нас, православних християн, є загальновідомим те, що страждання та хвороби є наслідками наших гріхів. Гріх порушує розумну гармонію тілесних і душевних сил людини та приводить людину до страждання. Гріх нівечить не тільки людину, але й середовище, в якому живе людина, робить ворожим до неї.  Через гріх людина пізнала смерть.

Сьогодні свята Православна Церква підносить особливі молитви до Бога, Творця Неба і землі, і просить, щоб Господь, заради заступництва святого великомученика Пантелеймона, простив нам гріхи і зцілив нас від наших хвороб і страждань.

Святий великомученик Пантелеймон в земному житті був лікарем, а після переходу у вічність став покровителем лікарів. Тому в цей день щиро вітаю всіх наших лікарів з днем Небесного Покровителя. Закликаю єпископат, священство, чернецтво та всіх вірних Української Православної Церкви піднести молитви за всіх наших медпрацівників, які в складний час пандемії звершують жертовне служіння своєму народові. Нехай молитвами святого великомученика Пантелеймона, Господь благословить всіх наших лікарів.

+ОНУФРІЙ

Митрополит Київський і всієї України

 
В цей день у всіх храмах і монастирях під час Божественної літургії на сугубій єктенії буде піднесено молитви за лікарів та хворих.

o lekareh 1

o lekareh 2

o lekareh 3

molitva za likariv