top
 
 
 
Священий Синод прийняв рішення щодо впровадження Капелансва у сфері охорони здоров’я
Середа, 12 травня 2021, 12:31

2021 05 12 Sinod kapelani

12 травня 2021 року Священний Синод УПЦ ухвалив рішення про створення Комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я, яка долучиться до процесу впровадження капеланства у медичних закладах України.

Таке рішення Синод ухвалив у відповідь на ініціативу голови Синодального відділу Української Православної Церкви з  питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів митрополита Львівського і Галицького Філарета (витяг з журналу №06 від 12 травня 2021 року). Саме у складі цього відділу буде діяти створена комісія.

Було ухвалено доручити  Комісії  у  справах  душпастирства  у  сфері  охорони здоров’я долучитися до процесу впровадження капеланства у сфері охорони здоров’я України. Преосвященному митрополиту Львівському і Галицькому Філарету подати  на  затвердження  Блаженнішому  Митрополиту Київському і всієї України склад Комісії та проект Положення про Комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я.

Священний Синод благословив єпархіальним Преосвященним Української Православної Церкви у ввірених їм єпархіях створити Єпархіальні комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я.

Згідно з рішенням Синоду, Синодальний відділ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів спільно з Учбовим комітетом УПЦ та Київською духовною академією розроблять навчальну програму для підготовки медичних капеланів Української Православної Церкви.

 

ВИТЯГ З ЖУРНАЛУ №06
ЗАСІДАННЯ СВЯЩЕННОГО СИНОДУ
УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
ВІД 12 ТРАВНЯ 2021 РОКУ

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія -

СЛУХАЛИ:

Рапорт Преосвященного митрополита Львівського і Галицького Філарета, голови Синодального відділу Української Православної Церкви з  питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів, про створення у складі зазначеного відділу Комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я.

УХВАЛИЛИ:

1.    Створити у складі Синодального відділу Української Православної Церкви з  питань  охорони  здоров’я  та пастирської  опіки медичних закладів  Комісію  у  справах  душпастирства  у  сфері  охорони здоров’я.

2.    Доручити  Комісії  у  справах  душпастирства  у  сфері  охорони здоров’я долучитися до процесу впровадження капеланства у сфері охорони здоров’я України.

3.    Преосвященному митрополиту Львівському і Галицькому Філарету, голові  Синодального  відділу  Української  Православної Церкви  з питань  охорони  здоров’я  та пастирської  опіки  медичних закладів, подати  на  затвердження  Блаженнішому  Митрополиту Київському і всієї України склад Комісії та проект Положення про Комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я.

4.    Благословити єпархіальним Преосвященним Української Православної Церкви у ввірених їм єпархіях створити Єпархіальні комісії у справах душпастирства у сфері охорони здоров’я.

5.    Загальну координацію  діяльності Єпархіальних  комісій  у  справах душпастирства у сфері охорони здоров’я покласти на Преосвященного митрополита Львівського  і  Галицького  Філарета, голову  Синодального  відділу  Української  Православної  Церкви з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів.

6.    Синодальному  відділу  Української Православної Церкви  з  питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів подати на наступне  засідання  Священного  Синоду  проект  Положення  про медичних капеланів Української Православної Церкви.

7.    Синодальному  відділу  Української Православної Церкви  з  питань охорони  здоров’я  та  пастирської  опіки  медичних  закладів у взаємодії  з  Учбовим  комітетом  при  Священному  Синоді Української  Православної  Церкви  та  Київською  духовною академією  розробити  навчальний  план  з  душпастирської  освіти медичних капеланів Української Православної Церкви.