top
 
 
 
Митрополит Філарет очолив роботу Семінару Медичних капеланів Волинської та Володимир-Волинської єпархій
Вівторок, 11 травня 2021, 18:47

2021 05 10 kapelani 1

10 травня 2021 року, в єпархіальному управлінні Володимир-Волинської єпархії, під головуванням голови Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів, митрополита Львівського і Галицького Філарета відбувся Семінар Медичних капеланів Волинської та Володимир-Волинської єпархій на тему: «Вступ до медичного капеланства».

В Семінарі взяли участь єпископ Камінь-Каширський Афанасій та медичні капелани/лікарняні священники Волинської та Володимир-Волинської єпархій.

Під час семінару митрополит Філарет ознайомив медичних капеланів з концепцією впровадження медичного капеланства у систему охорони здоров’я і аспектами діяльності капеланів в охороні здоров’я.

Митрополит Філарет ознайомив капеланів щодо створення Асоціації капеланів в охороні здоров’я України, яка стане мультіконфесійною громадською організацією, що здійснюватиме духовно-орієнтовану діяльність у сфері охорони здоров’я та сприятиме впровадженню медичного капеланства та розвитку клінічної душпастирської освіти, розробку програм підготовки і професійних стандартів капеланів та сприяння у створенні капеланських служб в медичних установах, участь у сертифікації та атестації капеланів.

Владика повідомив про створення регіональних Асоціацій. Так у березні 2021 року у Львові було створено регіональну Асоціацію Західного регіону, куди увійшли: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області.

Щодо діяльності Асоціації капеланів в охороні здоров’я України, голова Синодального медичного відділу зазначив одним з пріоритетних - підготовка Навчального плану та програми циклу спеціалізації «Клінічна душпастирська освіта початкового рівня» підготовки помічників капеланів в охороні здоров'я, та «КДО першого (базового) рівня» підготовки капеланів в охороні здоров'я.

2021 05 10 kapelani 2