top
 
 
 
Звернення митрополита Філарета у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в регіоні
Субота, 03 квітня 2021, 13:46

 

Gerb

Дорогі отці, браття і сестри!

Сьогодні ми знову опинилися перед викликом, пов'язаним із загостренням пандемії COVID-19.

Протягом декількох останніх тижнів в Україні зросла кількість хворих і госпіталізованих осіб.

Як керівник Синодального відділу з питань охорони здоров'я нашої Церкви, з усією відповідальністю хочу сказати, що в медичній галузі настав колапс: лікарні переповнені хворими, ліжко-місць не вистачає, виснажені лікарі падають з ніг.

Хвороба стала лютою і нові штами, що виявили на Львівщині, змінили форму інфікування та симптоми самої хвороби. Вірус став більш контагіозний, інфікування відбувається дуже швидко, а перебіг хвороби стає надто серйозним - реанімації переповнені важкими хворими.

Благополучне майбутнє населення країни виключно в наших руках. Будьмо уважними до самих себе і своїх ближніх, допоможемо самим собі не наражатися на страшну хворобу.

Прошу всіх священнослужителів дотримуватися карантинних заходів: суворого маскового режиму, дезінфекції рук на вході до храму та обробки поверхонь дезінфікуючими засобами.

Прошу парафіян під час богослужінь дотримуватися дистанції в храмі. За сприятливих погодних умов, прошу знаходитися на вулиці навколо храму. Старших людей, які є в групі ризику, прошу на час важкого перебігу хвороби залишатися вдома.

Традиційні великопісні сповіді і соборування прошу проводити протягом тижня без скупчення народу, розділивши людей на групи не більше 50 осіб.

Таїнство Причастя звершувати без скупчення людей з дотриманням дистанції та всіх карантинних вимог, якщо є така можливість, поділяти людей на групи.

Ми з вами проживаємо час Великого посту і очікуємо Страсного тижня і Святої Пасхи.

Згадаймо, як минулого року ми також не могли відвідувати храми в цей час. Тож давайте всі разом зробимо все можливе, щоб молитися в ці дні в храмах, і не допустити через нашу недбалість порушення карантинних заходів, розповсюдження хвороби і закриття храмів.

Хай Господь Ісус Христос і Пречиста Богородиця береже Святу Церкву, пастирів, нашу боголюбиву паству і український народ.

З любов'ю у Христі,

+ФІЛАРЕТ

Митрополит Львівський і Галицький
03 квітня 2021 року