top
 
 
 
Ікони та мощі святого великомученика й цілителя Пантелеймона відвідали лікарні та дитячі заклади м. Києва
Четвер, 11 березня 2021, 15:16

2021 03 10 Ikoni9-10 березня 2021 року, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, під керівництвом Митрополита Львівського і Галицького Філарета, за сприянням Синодального відділу УПЦ по соціальних і гуманітарних питань (протоієрей Сергій Епшіян), а також за підтримки охоронної кампанії "СТЕЛС-1" (генеральний директор Павлів В'ячеслав Миколайович), ікони та мощі святого великомученика й цілителя Пантелеймона відвідали лікарні та дитячі заклади м. Києва.

Святині були налані архієпископом Фастівським Даміаном, настоятелем Свято-Введенського чоловічого монастиря і Різоположенческого скиту з братією.

Представники дитячого православного центру, створеного для важко хворих і невиліковно хворих дітей (керівник прот. Євген Мелешкін, настоятель храму свв. Косми і Даміана римських, організатор черниця Ніка (Закревська), сестри Свято-Ольгинської жіночого монастиря (створеного з благословення архп. Даміана, настоятеля Свято-Введенського чоловічого монастиря) зі святинями відвідали Дитячий міський хоспіс, що за адресою вул. Богатирська 32, дитячий онкологічний диспансер, що за адресою вул. Верховинна 69, Київський міський Будинок дитини ім. М.М.Городецького і паліативний Центр для дітей сиріт, створений на базі дитячого Будинку (м. Ворзель, вул.Кленова, 35).

У дуже теплій і дружній обстановці були звершені молебні перед святинями, після яких отці звернулися до слухачів з проповідями.

З радістю та трепетом усі змогли прикластися до святинь, попросити про допомогу, підтримку та зцілення Великого Угодника Божого. Сльози покаяння у дорослих, радотсний веселий сміх у дітей - все це свідчило про потрібність і важливість таких поїздок. По закінченню молитов, діти, батьки, персонал були окроплені святою водою і помазані єлеєм. А прикуті до ліжок хворі діти, також отримали можливість доторкнутися до святинь і почути слова розради і підтримки.

2021 03 10 Moshi ikoni vmch Panteleimona f