top
 
 
 
Митрополит Філарет взяв участь в online-семінарі з медичної допомоги
П'ятниця, 20 листопада 2020, 21:43

2020 11 20 Seminar kovid20 листопада 2020 року, голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров'я та пастирської опіки, митрополит Львівський і Галицький Філарет на запрошення Всеукраїнського благодійного фонду «Соборність» взяв участь у семінарі на тему «Отримання медичної допомоги в період пандемії. Що потрібно знати пацієнту».

Лекторами семінару виступали: Олена Коваль – юрист, консультант з медичного права та Любов Заболотна – лікар сімейної практики, лікар вищої категорії Деснянського Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 у м. Києві.

Під час семінару були обговорені питання:

1. Прав населення на отримання медичної допомоги та їхніх дій, коли ці права порушуються;

2. Прав деяких категорій пацієнтів на пільгове або безкоштовне забезпечення лікарськими засобами та алгоритм оскарження дій лікаря, який не забезпечує безкоштовними ліками;

3. Прав пацієнтів на отримання медичної допомоги при захворюванні на коронавірус. А саме: алгоритми дій у ситуаціях, коли особа не уклала декларацію з сімейним лікарем, коли держава не забезпечує лікування безоплатно та алгоритм дій священнослужителів під час надання ритуальних послуг.