top
 
 
 
Митрополит Філарет взяв участь в церемонії нагородження відзнаками кращих лікарів України
Неділя, 09 серпня 2020, 21:36

2020 08 09 orden Panteleimona nagododa sm

9 серпня 2020 року, у день пам'яті великомученика і цілителя Пантелеймона, у столичному виставковому центрі «Парковий» відбулася церемонія нагородження Орденом та медаллю Святого Пантелеймона кращих лікарів і медпрацівників України.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, участь у підсумковому урочистому засіданні Поважної Ради, яке відбулося в Національному Медичному Університеті ім. О.О. Богомольця та в церемонії нагородження взяв митрополит Львівський і Галицький Філарет, голова Синолального відділу з питань охорони здоров’я і пастирської опіки медичних закладів.

Під час засідання, голова Поважної ради Василь Князевич привітав митрополита Філарета з Днем Народження.

Перед урочистими заходами митрополит Філарет співслужив за Божественною літургією Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі (Феофанія).

За богослужінням було завершено молебень святому великомученику Пантелеймону та піднесено молитву за хворих та лікарів.

Поважна рада включає представників медичної, культурної, громадської, журналістської спільноти та духовенства, які є моральними авторитетами для українців. За результатами розглянутих документів кандидатів, поданих Національною експертною комісією, Поважна Рада приймає рішення щодо присудження відзнаки.

У 2007 році Міністерством охорони здоров'я України з благословення митрополита Володимира (Сабодана) було запроваджено відзнаку Орден святого Пантелеймона за професіоналізм та милосердя у семи номінаціях: найкращий лікар, найкращий медичний працівник, новатор охорони здоров’я, за досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я, взірець служіння суспільству, медаль Святого Пантелеймона (для молоді), за особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України (для іноземців).

Відзнака є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на духовний розвиток українського народу та держави в цілому.

2020 08 09 orden Panteleimona nagododa f