top
 
 
 
У Києві при всіх жіночих консультаціях будуть створені кабінети надання передабортної консультації
Четвер, 10 жовтня 2019, 10:19

2019 10 10 doabortni konsultatsii smУ Києві до кінця наступного року при всіх жіночих консультаціях створять кабінети передабортного консультування. Про це повідомив лідер руху «Pro-life Україна» Олександр Єруха на міжнародній конференції - «Аборт - погляд по-новому. Концепція комплексної підтримки кризових вагітних», що пройшла в Київському Голосіївському монастирі.

«Проблема в тому, що сьогодні велика кількість абортів відбувається в приватних клініках. Крім того, багато жінок, використовуючи спіралі або протизаплідні препарати, не знають, що гормональна контрацепція може мати абортивний ефект», - сказав Олександр Єрух.

За словами лідера руху «Pro-life Україна», одним із завдань конференції є навчання гінекологів та психологів тому, як правильно проводити бесіди з жінками при незапланованих вагітностях. Сьогодні стараннями руху, в Києві відкрито вісім кабінетів передабортного консультування. Приблизно 20% жінок, які пройшли в них консультацію, зберігають вагітність.

«При проведенні таких консультацій по всій Україні це буде означати збільшення населення від 30-ти до 40 тисяч осіб на рік. Тому, в нашій діяльності повинна бути зацікавлена і держава», - сказав він.

У наступному році планується відкриття таких кабінетів ще при десяти жіночих консультаціях. «Таким чином, до кінця наступного року кабінети будуть діяти при всіх жіночих консультаціях Києва», - поділився Олександр Єрух.

Ще один напрямок діяльності організації - просвітницький. За дев'ять місяців в столичних вузах було прочитано 60 лекцій на підтримку традиційних сімейних цінностей, про внутрішньоутробний розвиток дитини та шкоду абортів. Слухачами стали близько 1,5 тисячі студентів. Також, було створено шість тематичних відеороликів. Планується проведення конференції, присвяченій демографічній ситуації в Україні.

Найближчим часом буде відкрито благодійний фонд «Життя», одним з пріоритетних напрямків діяльності якого буде захист життя ненароджених дітей. Фонд буде співпрацювати з рухом «Pro-life Україна».