top
 
 
 
Єпископ Васильківський Миколай взяв участь у роботі Поважної Ради щодо присудження відзнаки кращим лікарям України
П'ятниця, 09 серпня 2019, 09:10

2019 08 09 orden Panteleimona sm9 серпня 2019 року, у день пам'яті великомученика і цілителя Пантелеімона, в Національній філармонії України відбулася низка заходів з відзначення номінантів та нагородження переможців Орденом Святого Пантелеймона кращих лікарів України.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у роботі Поважної Ради взяв вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай. Поважна рада включає представників медичної, культурної, громадської, журналістської спільноти та духовенства, які є моральними авторитетами для українців. За результатами розглянутих документів кандидатів, поданих Національною експертною комісією, Поважна Рада приймає рішення щодо присудження відзнаки.

У 2007 році Міністерством охорони здоров'я України з благословення митрополита Володимира (Сабодана) було запроваджено відзнаку Орден святого Пантелеймона за професіоналізм та милосердя у семи номінаціях: найкращий лікар, найкращий медичний працівник, новатор охорони здоров’я, за досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я, взірець служіння суспільству, медаль Святого Пантелеймона (для молоді), за особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України (для іноземців). Відзнака є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на духовний розвиток українського народу та держави в цілому.

2019 08 09 orden Panteleimona full