top
 
 
 
ЖИТОМИР. При міській лікарні міста Бердичева освячено молитовну кімнату
Субота, 21 листопада 2009, 01:38

 

В день, коли православні вшановують святих безсрібників-лікарів Косьми та Деміана, тобто 14 листопада, з благословення архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Гурія, в Бердичеві відбулося врочисте освячення та відкриття молитовної кімнатина території міської лікарні. Капличка освячена в честь ікони Божої Матері «Цілителька». Врочистості розпочалися у Свято-Миколаївському соборі, де була відправлена святкова Божественна літургія. По її завершенню пройшов хресний хід від собору до лікарні. Спочатку на місті майбутнього будівництва церкви, а невдовзі в новоосвяченій молитовній кімнаті пройшли молебні.

На врочистостях були присутні представники влади - заступник міського голови  Іван Демусь та секретар міськради Василь Толочко. І.Демусь передав вітання Бердичівського міського голови Мазура В.К.

Головний лікар міської лікарні  Анатолій Терефєєв, який виділив приміщення для молитовної кімнати та сприяв у її швидшому відкритті висловив думку: «Сьогодні зроблена дуже добра справа. Віруюча людина повинна мати можливість підійти до храму. Я надіюсь, що на місті хреста невдовзі стоятиме храм».

Настоятель майбутньої церкви в честь ікони Божої Матері «Цілителька» протоієрей Роман Бойков привітав усіх, хто прийшов розділити радість свята. Також він подякував духовенству, представникам влади та головному лікарю за їх внесок в цю благородну справу та закликав всіх присутній внести молитовну лепту в майбутнє будівництво.

В капличці служитимуть різні молебні, в тому числі в честь ікони «Цілителька», великомученику і цілителю Пантелеймону, молебні від алко- та наркозалежності, та інші, на які можуть прийти всі бажаючі. Хворі зможуть посповідатися та Причаститися в будь - який час.

На території лікарні стоїть хрест, на місті якого в найближчому майбутньому планують звести дерев'яну церкву. За умови наявності коштів на будівництво, її можна звести за 3-4 місяці.

Відкриття православної молитовної кімнати стало довгоочікуваною та надзвичайно важливою подією для мешканців Бердичева, оскільки задовольнити власні духовні потреби стало простіше та доступніше, і окрім допомоги тілу люди відтепер отримали цілебницю для душі - церкву. І, як сказав Господь, «Де двоє чи троє зберуться в ім'я Моє, там і Я серед них», тобто спільна молитва є, безумовно, сильнішою.

Олена Пантюк