top
 
 
 
Єпископ Васильківський Миколай взяв участь у церемонії нагородження лікарів Орденом святого Пантелеймона
Середа, 09 серпня 2017, 18:12

2017 08 09 sv Panteleimona Orden sm9 серпня 2017 року, у день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеймона, в Будинку митрополита Національного історико-культурного заповідника “Софія Київська”, в Софійському соборі та Національній філармонії відбулася низка заходів з відзначення номінантів та нагородження переможців Орденом Святого Пантелеімона кращих лікарів України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Київсьої Митрополії.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, участь у заходах взяв вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай. Преосвященного владику супроводжували благочинний Другого лікарняного благочиння протоієрей Геннадій Батенко та благочинний Печерського благочиння протоієрей Володимир Косточка.

Ще у 2007 році Міністерством охорони здоров’я України з благословення митрополита Володимира (Сабодана) було запроваджено відзнаку за професіоналізм та милосердя у п’яти номінаціях – Орден святого Пантелеймона. Відтоді щороку 9 серпня у Києво-Печерській Лаврі звершують подячний молебень за лікарів та вручення їм нагород. Цього року з благословення Предстоятеля УПЦ подячні молебні особливим чином були звершені по всіх храмах всіх єпархій Української Православної Церкви.

Переможцями 2017 року стали: Михайло Каштальян (кращий лікар), Мирослава Савчак (кращий медик), Сергій Слєсаренко (новатор охорони здоров’я), Хубертус фон Фосс (міжнародне співробітництво в галузі ОЗ), Ігор Зінич посмертно (служіння суспільству).

Від імені Його Блаженства єпископ Миколай привітав переможців, передав первосвятительське благословення та побажав успіхів і плідної праці на ниві служіння людям та Україні.

2017 08 09 sv Panteleimona Orden full