top
 
 
 
КИЇВ. Розпочався Всеукраїнський конкурс «Національна медична премія»: «ТОП 100 в медицині» ― кращі представники вітчизняної галузі охорони здоров’я
Субота, 12 грудня 2009, 01:25

 

10 грудня в Національному Музеї Медицини України відбулася прес-конференція з нагоди оголошення результатів першого етапу голосування лікарів у конкурсі «Національна Медична Премія». Участь у заході взяли заступник міністра охорон здоров'я України і Почесний голова оргкомітету «Національної Медичної Премії» Валерій Бідний, голова оргкомітету «Національної Медичної Премії» Іван Сорока, співголова оргкомітету «Національної Медичної Премії» Сергій Сошинський, представники Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства надзвичайних ситуацій України, а також представники інших профільних медичних асоціацій.

Під час прес-конференції учасники повідомили про хід голосування, зокрема, про принципи відбору і затвердження кандидатів, оголосили список 100 лікарів, які набрали максимальну кількість голосів та рівні контролю наданої інформації, надали статистичні дані голосування по областях України.

У вітальному слові заступник міністра охорон здоров'я України і Почесний голова оргкомітету «Національної Медичної Премії» Валерій Бідний зазначив: «Ми маємо віддати належне тому, що вперше в Україні запровадився конкурс «Національна Медична Премія» з надання відзнак лікарям. Пройшовши всі складності свого становлення, в наступному році, цей конкурс вже ствердиться у свідомості людей і поступово з року в рік набуватиме поважного авторитету. А це означає, що ми зможемо досягти головної мети - відновлення престижу і підвищення довіри до професії лікаря».

Голова оргкомітету «Національної Медичної Премії» Іван Сорока додав, що завдяки такому конкурсу вдасться визначити не лише кращих з кращих, а й ознайомити споживачів медичних послуг з тими досягненнями, які сьогодні існують в країні. «Головне не те, хто отримає відзнаку, а те, хто братиме участь у проекті, тим самим підвищуючи престиж свого закладу охорони здоров'я», - зауважив він.

Зокрема голова оргкомітету «Національної Медичної Премії» відзначив плідну співпрацю Української Православної Церкви та державних закладів охорони здоров'я різних рівнів. Іван Сорока подякував голову Синодального відділу УПЦ «Місія Церква і медицина» протоієрея Геннадія Батенка за участь у даному проекті та висловив надію на подальше співробітництво у галузі реалізації соціальних проектів.

Національна Медична Премія - єдиний, всеукраїнський, незалежний, безкоштовний для учасників конкурс лікарів, молодших медичних спеціалістів, адміністраторів і закладів галузі охорони здоров'я. Основна мета проекту - сприяти розвитку медичної галузі в Україні. Конкурс «Національна Медична Премія» підтримано більш ніж 30 громадських організацій, міністерств та відомств, які діють в галузі охорони здоров'я.

Реєстр «ТОП100 в медицині» - вотум довіри професіональної думки, створений за результатами загальноукраїнського голосування лікарів.

«Народний лікар» - соціальний проект, у якому споживачі медичних послуг (пацієнти) старше 18 років надсилають відгуки - подяки на адресу певних лікарів або закладів охорони здоров'я, історія про медицину і про надії, які на неї покладають.

За матеріалами прес-служби МОЗ України

Автор: Ірина Опатерна