top
 
 
 
Заступник голови Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів взяв участь у засіданні Національної експертної комісії Відзнаки за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона»
Четвер, 06 липня 2017, 21:59

2017 07 06 orden sv Panteleimona 02 sm6 липня 2017 року,  у Києві відбулося засідання Національної експертної комісії. У її роботі взяли участь  представники 18 Регіональних експертних рад, які були представлені переважно головами рад. Також у засіданні взяли участь чотири  представники українських християнських церков і  представник від Академії медичних наук.

Від Української Православної Церкви участь взяв заступник голови Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я  та пастирської опіки медичних закладів протоієрей Геннадій Батенко.

Члени комісії прийняли протоколи з кандидатами від 22 Регіональних експертних рад і затвердили 65 кандидатів на отримання Відзнаки. У кожній з 5 номінацій претенденти розподілені наступним чином:
 - в  номінації "КРАЩИЙ ЛІКАР" - 15 кандидатів.
 - в  номінації "КРАЩИЙ МЕДИК" - 9 кандидатів.
 - в  номінації "НОВАТОР ОХОРОНИ ЗДОРОВ»Я» - 15 кандидатів.
 - в номінації "МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО" - 10 кандидатів.
 - в номінації "СЛУЖІННЯ СУСПІЛЬСТВУ" - 16 кандидатів.

Цьогоріч у списку претендентів не представлені кандидати від  Закарпатської, Сумської та Черкаської областей, оскільки Регіональні ради не зробили   подання або зробили його з порушенням.

Також члени  Національної комісії затвердили процедуру відбору двадцяти номінантів  - ці прізвища  стануть відомі 12 липня. І саме з них Поважна рада вибере 5 переможців.   

Нагадаємо, Відзнака «Орден Святого Пантелеймона»   є найвищою громадською нагородою для медиків  за професіоналізм і милосердя. Вона заснована за ініціативою Міністра охорони здоров’я (2007-2010рр.) пана Василя Князевича та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана), з благословення та молитовної підтримки Свято-Пантелеймонівського монастиря Святої Гори Афон. З часом Відзнака була підтримана іншими християнськими конфесіями України.

Церемонія нагородження відбудеться 9 серпня, в день пам'яті Святого великомученика Пантелеймона, в Національній  філармонії України. Нагорода вручатиметься у п’яти номінаціях: «Кращий лікар», «Кращий медик»; «Новатор охорони здоров’я»; «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я»; «Служіння суспільству».

2017 07 06 orden sv Panteleimona 01 sm