top
 
 
 
Єпископ Філарет взяв участь у засіданні оргкомітету з підготовки проведення засідань Експертної ради та Поважної ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»
Вівторок, 27 червня 2017, 16:49

2017 06 26 orden sv Panteleimona sm26 червня 2017 року, єпископ Львівський і Галицький Філарет, голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я  та пастирської опіки медичних закладів прийняв участь у засіданні оргкомітету з підготовки проведення засідань Експертної ради та Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», а також нагородження номінантів 2017 року відзнакою в день пам’яті святого вмч.Пантелеймона.

Засідання оргкомітету відбулося під головуванням завідуючого кафедри управління охорони суспільного здоров’я Національної академії державного управління при Президентові України, доктора медичних наук, заслуженого лікаря України Василя Князевича. В засіданні оргкомітету взяли участь представники конфесій, лікарі та громадські діячи.

До складу ради входять представники медичної, культурної, громадської, журналістської спільноти та духовенства, які є моральними авторитетами для українців. З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія до складу Поважної ради від Української Православної Церкви входить єпископ Львівський і Галицький Філарет.

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» було засновано за ініціативою Міністра охорони здоров’я (2007-2010 рр.) пана Василя Князевича та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана) з благословення та молитовної підтримки Свято-Пантелеймонівського монастиря Святої Гори Афон. З часом Відзнака була підтримана іншими християнськими конфесіями України.

upc.lviv.ua