top
 
 
 
Церква привітала з Пасхою біля 900 дітей з лікарень, інтернатів та з малозабезпечених сімей
Неділя, 01 травня 2016, 11:09

2016 05 01 Pasha smЗ благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, під керівництвом єпископа Філарета Львівського та Галицького, голови Синодального відділу з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів, Дитячий центр, створений для тяжкохворих та невиліковно хворих  дітей при Паломницькій  службі  "Святині Православ’я" храма свв. Косми і Даміана Римських поздоровив біля 900 дітей із столичних клінік,  інтернатів, дітей з малозабезпечених сімей та дітей-інвалідів.
У сам день Пасхи представники Центру привітали малечу з Національного інституту рака. Отець Євгеній Мільошкин відслужив святковий молебень, після чого дітлахам вручили подарунки: порцелянові свистульки, книжечки  та солодощі.

Наступного дня Спасо-Преображенський жіночій монастир у с. Пісківка (Житомирська область) прийняв до себе біля 70 хлопчиків та дівчаток з дитячого будинку сімейного типу «Калинка», дітей-інвалідів села Пісківка, дітей з малозабезпечених сімей та усиновлених дітей з неблагополучних сімей. «Сьогодні до нас завітали ангели», – такими словами зустрів  малечу благочинний обителі, архімандрит Іаков (Галандзовський).

Дітлахи приїхали до монастиря з самого ранку, та, помолившись на Божественній Літургії, причастилися Святих Христових Тайн. Під час служби на кліросі співав дитячий хор «Радуйся» храма свв. Косми і Даміана Римських під керівництвом матушки Наталії Мільошкіної. Після Літургії маленьким гостям обителі вручили подарунки. Далі на дітей чекав святковий стіл та вистава лялькового театру від волонтерів селища Бородянка.

Наступного для свято завітало до інтернату для розумово відсталих дітей в с. Вишевичи Житомирської області, де діток з Пасхою поздоровили ігумени Стефан та Іоан з сестрами Спасо-Преображенського монастиря (с. Пісківка).

За традицією без подарунків не залишилися діти з онкологічного відділення Міської онкологічної лікарні на Верховинній. Отець Сергій відслужив святковий молебен, окропив дітей та батьків освяченою водою та вручив подаруночки.

Малеча з Туберкульозної клініки в Пущі Водиці також отримала солодкі подарунки, книжки та порцелянові свистульки.

У концертному залі Національної дитячої спеціалізованої клініки «ОХМАТДИТ» для малечі відбувся святковий концентр та вистава Київського муніципального академічного театру ляльок. Настоятель храму Почаївської Божої Матері протоієрей Олексій Артюх та протоієрей Владислав Доломанський відслужили святковий молебень у відділенні онкологематології та вручили дітлахам подарунки.

І вже за традицією завершилось свято поздоровленням дітей у відділенні  Київської міської клінічної лікарні № 3 на Петра Запорожця. Протоієрей Віталій Данилюк, настоятель лікарняного храму на честь Бл.Ксенії Пертебурзької, голова відділу з охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів відслужив водосвятний молебен, а сестри рознесли подаруночки по палатам.

Ці привітання дітвори стали можливі завдяки фінансовій підтримці небайдужих дорослих:
- Міжнародного благодійного фонду «Архангела Михайла» (засновник та генеральний директор о.Владислав Павлів),
- естонської консалтингової компанії «Sowana OU» (член правління Мельник Лариса Юр’ївна),
- співробітників православного магазину церковної продукції «Синай»,
- консалтингової компанії "Лідер групп" (Солодка Світлана Василівна),
- керівника архітектурнох майстерні "КМК" Мазур Карини Михайлівни,
- приватного підприємця Шевченка Артемія,
- приватного підприємця Коваленко Інни  Вікторівни,
- фармацевтичної фірми "Омега Фарма" (Світлана Тимченко),
- ТОВ «Золотой коровай» (м. Житомир) (керівник Вербицький Олександр Володимирович),
- ТОВ «Шоколадний сувенір» (директор Самойлоський Юрій Миколайович та співробітники),
- співробітників благодійного проекту «Подаруй любов дітям»,
- волонтерських рух "Молодість не байдужа!"

та багатьох інших. Висловлюємо щиру подяку усім, хто став причетним до створення справжнього свята для малечі та їх батьків.

Всі бажаючі надати посильну фінансову допомогу Центру, можуть звертатися до протоієрея Євгенія Мільошкіна (050) 595-52-66, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (карта Приватбанк для перерахувань № 4149 4377 3448 6317), або до черниці Ніки (097-397-39-65, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ).
 
Прес-центр Дитячого паломницького центру

2016 05 01 Pasha full 1

2016 05 01 Pasha full 2