top
 
 
 
Парафія на честь блж. Ксенії Петербурзької Другого лікарняного благочиння відзначила престольне свято
Субота, 06 лютого 2016, 20:21

2016 02 09 news sisters sm6 лютого в суботу 36-ї седмиці по П’ятидесятниці з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай, керуючий Південним київським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі на честь блаженної Ксенії Петербурзької (що діє при Київській Міській Клінічній лікарні № 3), Другого лікарняного благочиння столиці з нагоди храмового свята.

Його Преосвященству співслужили: благочинний Другого лікарняного благочиння протоієрей Геннадій Батенко, настоятель храму протоієрей Віталій Данилюк і гості парафії в священному сані.

Після читання Євангелія владика Миколай звернувся до вірян з архіпастирським словом. Також, архієрей підніс молитву Господу Вседержителю за мир в Україні.

На завершення богослужіння було звершено молебень з піднесенням молитви до блаженної Ксенії. Особливістю цього молебню стало те, що в нього були включені молитви за нових сестер із сестринства милосердя парафії, яке здійснює волонтерське служіння при лікарні та молитви освячення їм сестринського облачення.

Преосвященний Миколай поздоровив настоятеля, духовенство, сестринство та нових сестер, парафіян і численних гостей парафії з престольним святом і передав присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

2016 02 09 news sisters full