top
 
 
 
Дітей із столичних клінік привітали зі світлим Святом Різдва Христова
Вівторок, 12 січня 2016, 23:51

2016 01 07 Rogdestv pozdravlenia smЗ благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, під керівництвом єпископа Філарета Львівського та Галицького, голови Синодального відділу у справах медицина при Священному Синоді УПЦ Дитячий паломницький центр, створений для  тяжкохворих  та невиліковно хворих  дітей привітав маленьких пацієнтів зі столичних клінік з Різдвом Христовим.

7 січня вітання та подарунки отримали діти з Національного інституту раку. Протоієрей Євгеній Мелешкін, настоятель лікарняного храму в честь св. Косми та Даміана Римських відслужив молебень та помазав всіх присутніх єлеєм. Батюшка розповів про свято, та про те, що ніколи не потрібно опускати руки, адже Господь дуже близько, а дитячий хор храму «Дзвіночки» виконав святкові колядки. Після молебню всі діти отримали смачні подарунки та книги.

12 січня привітання отримали дітки та батьки з Міської онкологічної клініки на Верховинній. Присутні змогли помолитися та попросили допомоги Божої в боротьбі з важкою хворобою. Наприкінці дітвора отримала подарунки.

Цього ж дня справжнє свято завітало до дітей з Київської міської туберкульозної клініки в Пущі Водиці. Перед малечою та персоналом виступили студенти КДАІС, виконавши різдвяні колядки та щедрівки. Голова учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, професор єпископ Ірпінський Климент відслужив молебень та помазав дітей та персонал клініки єлеєм.

За традицією вітальна акція завершилася у Національній дитячій спеціалізованій клініці «ОХМАТДИТ». В кабінеті директора Юрія Івановича Гладуша відбулася зустріч адміністрації лікарні з Головою Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, професором єпископом Ірпінським  Климентом, Представниками Дитячого паломницького центру на чолі з керівником, настоятелем лікарняного храму в честь св. Косми та Даміана Римських протоієреєм Євгенієм Мелешкіним, організатором і працівником центру, насельницею Спасо-Преображенського жіночого монастиря (смт. Пісківка Бородянського р-ну, Київської області) черницею Нікою та настоятелем храму Почаївської Божої Матері протоієрей Олексієм Артюхом та протоієреєм Владиславом Доломанським.

Після привітань, всі присутні завітали до концертної зали клініки. Перед дітками та батьками виступили студенти-семінаристи КДАІС, виконавши святкові колядки, а малеча з дитячого хору «Дзвіночки» заспівала щедрівки. Концертна програма завершився виставою Київського муніципального академічного театру ляльок, від якої малеча отримала особливе задоволення.

Ці привітання дітвори стали можливі завдяки фінансовій підтримці небайдужих дорослих:
- естонської компанії «Sowana OU» (Лариси Мельник),
- благодійного проекта «Подаруй любов дітям»
- консалтингової компанії "Лідер групп" (Солодка Світлана Василівна),
- керівника архітектурної майстерні «МК» Мазур Карини Михайлівна,
- приватного підприємця Шевченка Артемія,
-  громадська організація" Центр Православний  Правозахист" (керівник Шелудченко Олег  Олексійович).
- відділу маркетинга ТОВ «Омега Форма Україна» (Світлана Тимченко, менеджер відділу маркетинга).
та багатьох інших. Висловлюємо щиру подяку усім, хто став причетним до створення справжнього свята для малечі та їх батьків.

Всі бажаючі надати посильну фінансову допомогу Центру, можуть звертатися до протоієрея Євгенія Мелешкіна (050) 595-52-66, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (карта Приватбанк для перерахувань № 4 149 4377 +3448 +6317), або до черниці Ніки (Закревської) (097 -397-39-65, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ).

2016 01 07 Rogdestv pozdravlenia full