top
 
 
 
В дитячій спеціалізованій лікарні «ОХМАТДИТ» відзначили пам’ять святителя Миколая Чудотворця
П'ятниця, 18 грудня 2015, 17:27

2015 12 18 Svt Nikolaa Ohmatdet sm18 грудня в головному залі дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» відзначали улюблене свято дітвори - День Св. Миколая Чудотворця.

У дітей тут уважний погляд . Так дивляться люди, багато що випробувавші на своєму віку. Втім, діти є діти. При вигляді подарунків їхні очі спалахують, як дорогоцінні камені від променя світла. І в «ОХМАТДИТі», навіть найважчих відділеннях, чується дитячий сміх...

Найенергійніші помічники Св. Миколая, що роздає подарунки дітлахам в лікарні під Новий рік - два молоді священнослужителя лікарняної Церкви Почаївської ікони Божої Матері - настоятель храму, протоієрей отець Олексій Артюх та клірик, протоієрей отець Владислав Доломанскій. Чотири рази на рік лікарняний храм спільно з Центральною бібліотекою для дітей імені Т.Г. Шевченка організовують для маленьких пацієнтів «ОХМАТДИТу» благодійні свята з виставами і концертами - в День Св. Миколая-Чудотворця, на Різдво, Пасху і в День захисту дітей. Запрошуються артисти різних жанрів, так що конференц-зал лікарні завжди повний.

Цікаво, що юні глядачі не тільки дивляться спектаклі або концертні номери, а й беруть активну участь у традиційних інтерактивних іграх. А наприкінці свята всі-всі отримують подарунки. Священики не обходять стороною і важко хворих. Отець Владислав упевнений: лікарняні свята і концерти - не просто розвага, а частина реальної та ефективної терапії: - Дитячому серцю, дитячій душі необхідно отримати емоційну розрядку навіть в якійсь скорботи. Чим більше благодаті Божої, радості, любові і добра, тим простіше людині впоратися, простіше одужати, він стає захищеним від негараздів, від усього недоброго. На цій основі вже йде одужання...

...У храмі вишикувалися в ряд 130 подарунків, які Святий Миколай припас для своїх улюбленців (насправді подарунки були придбані за допомогою прихожан лікарняній Церкви Почаївської ікони Божої Матері, але - тс-с-с! - Ми про це нікому не скажемо).

Їх черга настане після того, як закінчиться дійство, підготовлене зразковим Театром пісні «Ладоньки» в головному залі дитячої спеціалізованої лікарні.

Перед початком вистави до дітей та їхніх батьків звернувся отець Владислав. Він нагадав, хто такий був Святий Миколай Чудотворець, які чудові подарунки дарував дітям і, звичайно, як умів зціляти хворих.

Від імені адміністрації лікарні юну аудиторію привітала заступник головного лікаря « ОХМАТДИТу» Тетяна Іванова.

Ну а потім почалося. Сцена ожила! Персоніфіковане Добро (у білому) і Зло (у чорному) почали з'ясовувати стосунки. Глядачі активно брали участь в цьому процесі, дружно відповідаючи на звернені до них питання.

 У кульмінаційний момент, як годиться, до дітлахів вийшов Святий Миколай - дуже значний, з бородою. Як можна було засумніватися в тому, що він справжній і дійсно творить дива?!

У завершенні концерту, діток привітав настоятель храму Почаївської ікони Божої Матері протоієрей Олексій Артюх.

...Після представлення юні глядачі розходилися по відділеннях і палатах, несучи з собою солодкі подарунки та добрі побажання.

А я, дивлячись на їхні посмішки, згадала слова головного лікаря «ОХМАТДИТу» Юрія Гладуша: «Робота нашої лікарняної церкви так само важлива, як робота лікарів. Тому що тепло сердець служителів і прихожан так само лікує, і не гірше ліків!» Хотілося б, щоб їх почули й усвідомили якомога більше небайдужих людей.

xpam.org.ua

2015 12 18 Svt Nikolaa Ohmatdet full