top
 
 
 
Голова Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів привітав медичних працівників із професійним святом
П'ятниця, 15 червня 2012, 20:19

Шановні працівники медичної галузі, колеги!


Професія лікаря і в стародавні часи, і сьогодні є однією з найбільш гуманних, що зумовлює суть і значення ставлення суспільства до представників цієї професії. Кожний з нас впродовж життя хоча б раз був змушений звернутися до служителів медицини.

Будь-яка людина, що прийшла на прийом до лікаря, має право сподіватися на гідне, шанобливе ставлення, яке повинне бути продиктоване найвищою любов’ю до Творця і любов’ю до ближнього!

Нинішній день пропонує нам щодня багато відкриттів у сфері знань та модернізацію набутого досвіду. Адже ми живемо у світі технічного та інтелектуального прогресу. Проте ні одна інноваційна технологія, не може замінити самовіддане, жертовне служіння лікаря, до якого він покликаний, і яке так потребує кожен хворий! Лише суміш результатів роботи розуму та серця може дати рецепт вдалого лікування в умовах сьогодення!

Ми усі разом покликані своїм служінням зменшити страждання людини і цим виконати заповідь Христову про служіння ближньому. Для цього слід лише чути один одного! Медична галузь повинна слідувати тим тисячолітнім істинам самовідданості, які зібрала Церква за історію свого існування, в свою ж чергу і Церква сьогодні вивчає модернізацію лікувальної справи.

В день професійного вшанування працівників медичної галузі, прийміть найщиріші привітання та вдячність за Ваше жертовне служіння, самовіддану працю, таку не легку, проте таку потрібну кожному з нас. Нехай Владика неба і землі щедро нагородить Вас і Ваших близьких за всі ті сльози людей, які Ви зупинили, за той біль, який Ви вгамували, за Вашу любов до людини, без якої у Вашій сфері не обійтись.

Нехай Господь просвітить нас усіх світлом Своєї істини для подальшого спільного відданого служіння, до якого Він нас призвав!

З повагою,

+ФІЛАРЕТ
Єпископ Дрогобицький,
вікарій Львівської єпархії
Голова Синодального відділу з питань охорони здоров’я
та пастирської опіки медичних закладів УПЦ