top
 
 
 
КИЇВ. Голова Синодального відділу благодійності та соціального служіння взяв участь в благодійному заході, присвяченому проблемі допомоги невиліковно хворим людям
Субота, 08 жовтня 2011, 21:38

2011.10.06_nevilikovni_ditu6 жовтня, голова Синодального відділу благодійності та соціального служіння архідиякон Сергій Косовський взяв участь в благодійному заході присвяченому проблемі допомоги невиліковно хворим людям. Також у заході участь взяв заступник голови Синодального відділу з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів протоієрей Геннадій Батенко та  представники інших церков і конфесій.

Захід проходив у залі урочистих подій Дипломатичної Академії України. Ініціатором заходу виступила громадська організація «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» у рамках Всеукраїнського тижня паліативної та хоспісної допомоги.

Отець архідиякон передав благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженішого Митрополита Володимира організаторам та учасникам благодійного заходу.

Голова Відділу в ході своєї доповіді поділився 10-літнім досвідом роботи Української Православної Церкви в наданні паліативної та хоспісної допомоги. Зокрема роботою церковного дитячого хоспісу, котрий надає допомогу (соціальну, медицинську, юридичну та духовну) онкохворим дітям та їх сім’ям.

Отець Сергій наголосив, що соціальна робота і допомога нужденним людям, це те питання де представники церков не дивлячись на віросповідання та конфесіональність повинні діяти разом, проводити спільні проекти направленні на надання допомоги людям, що її потребують.

В ході роботи заходу був проведений благодійний аукціон з продажу картин. Виручені від продажу картин гроші будуть направлені на допомогу хоспісам та невиліковно хворим людям.