top
 
 
 
Луцьк. "Твереза людина - щаслива сім'я, благословенна країна"
П'ятниця, 03 грудня 2010, 18:43

DSC_0313_smВ стінах Волинської Духовної Семінарії з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта відбувся круглий стіл з нагоди першої річниці діяльності Волинського православного братства тверезості імені святого праведного Іоанна Кронштадтського. В роботі круглого столу взяв участь голова Синодального відділу Місія УПЦ “Церквата медицина” протоієрей Геннадій Батенко.

Ведучий свята священик Степан Ярема зауважив :"Коли дитині виповнюється рік, то про неї вже можна багато чого сказати, так як дитя проявляє свій характер, впевнено, або боязко робить перш кроки, по-своєму радіє та ображається, розпізнає де своє, а де чуже. Одним словом, заявляє про себе вчинками, голосом, непосидючістю. Так само, за рік діяльності у Братства вже певні здобутки та перемоги".

На запрошення відгукнулися багато гостей. Це люди, котрі приймають активну участь у боротьбі з алкогольною залежністю, на теренах нашої держави.

Голова Синодального відділу УПЦ "Місія Церква і медицина", лікар за фахом, протоієрей Геннадій Батенко відзначив роль сім’ї , Церкви у допомозі страждаючій людині.

Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, як голова Волинського єпархіального відділу соціального служіння і благодійності наголосив на важливості спільно молитви у подоланні недуга пияцтва.

DSC_0307_smПротоієрей Віталій Бакун з міста Донецька, голова Донбаського православного товариства " Трезвіння ", зауважив про історичну подію ,адже після революції 17-х років про абсолютну тверезість у духовних школах було сказано небагато.

Інспектор ВДС протоієрей Георгій Шевчук висловив радість, що саме у стінах семінарії відбувається такий захід.

На свято також завітав головний лікар Волинського обласного наркологічного диспансеру Дацюк Микола Євгенович. Головний нарколог навів сумну статистику за останні роки та зауважив, що боротьба за тверезість - це спільна справа лікарів і духовенства.

Цікавою була презентація реабілітаційного центру, що діє при монастирі св.Сави Сербського у місті Мелітополі. Представляв його послушник Георгій (Пригунов), який є керівником програми підтримки тверезості.

Також до присутніх, зі своєю промовою, звернулися співзасновник Волинського братства невропатолог Соломко Ігор Миколайович та духівник протоієрей Олександр Білінський. Власним досвідом роботи на цій ниві поділився священик Михаїл Романюк - голова Свято-Троїцького православного товариства "Трезвіння" міста Шепетівка.

Нові ідеї та проекти пропагування тверезого способу життя презентував голова Правління Асоціації замовників та виконавців соціальної реклами в Україні Ігор Бабій з міста Києва.

Даний захід показує, що навколо проблеми алкоголізму потрібно об'єднуватись і спільними зусиллями долати цю духовну ваду в суспільстві.

DSC_0322_sm