top
 
 
 
КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир відкрив науково-практичну конференцію лікарів-офтальмологів
Неділя, 21 листопада 2010, 00:40
IMG_1187_8_sm20 листопада в конференц-залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (корпус №45) відбулася Міжнародна науково-практична конференція лікарів-офтальмологів, присвячена боротьбі зі сліпотою.

Захід вступним словом відкрив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Зокрема, звертаючись до присутніх, Архіпастир наголосив на важливості справи лікарів-офтальмологів.

«Вітаю вас, шановні лікарі,  і бажаю від Бога, щоб ваші наукові пошуки і труди стали досягнутими для вас, а через вас і для людей. Ваша професія має особливу гуманну і доброзичливу  позицію. Ви від Бога і нехай вас завжди супроводжує успіх і Господнє благословення», - відзначив Блаженніший Владика.

Також Первосвятитель вручив лікарям церковні відзнаки. Орденами Почаївської ікони Богородиці були відзначені: головний офтальмолог України Сергій Риков, лікарі Олена Акименко та Ольга Костецька. Також кожний учасник форуму отримав благословенну грамоту.

Від імені присутніх Сергій Риков привітав Владику Володимира з ювілеєм; подуравав йому вишиванку і картину «Різдвяний вечір в Марківцях», написану власноруч.

«Чистішої людини ніж Ви, у нашій державі немає. Змінюються політики, змінюється час, а Ви залишаєтеся найчистішою людиною», - зазначив зокрема Сергій Олександрович.

IMG_1236_smТрадиційно  захід розпочався із молебню на всяку добру справу, який у храмі Всіх преподобних Печерських, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, відправив намісник Лари архієпископ Вишгородський Павел.

Нагадаємо, що асоціація офтальмологів України вже давно співпрацює з Українською Православною Церквою. Зокрема спільними зусиллями були відкриті офтальмологічні кабінети у Свято-Успенському Зимненському та Спасо-Преображенському Головчинському жіночих монастирях, відповідно на Волині та Хмельниччині.

Відзначимо, що ця конференція є вже восьмою, що проводиться у стінах монастирів Української Православної Церкви, і друга – беспосередньо у стінах Києво-Печерської Лаври. У роботі цьогорічного форуму взяли участь фахівці з України, Росії, Білорусі, Італії, Німеччини,  Азербайджану.