top
 
 
 
"Єднаймося заради допомоги"
П'ятниця, 08 жовтня 2010, 23:26
P1020537_sm8 жовтня 2010 року з 14.00 до 16.00 у приміщенні інформаційного агентства «Укрінформ» відбулися прес-конференція та Круглий стіл, приурочені до Всесвітнього Дня паліативної та хоспісної допомоги, на тему: «Єднаємося заради допомоги».

Учасники: президент Всеукраїнської Асоціації паліативної та хоспісної допомоги Світлана Мартинюк-Гресь; директор ДП «Інститут паліативної та хоспісної медицини Міністерства охорони здоров'я», професор Юрій Губський; заступник директора Департаменту у справах людей похилого віку та соціальних послуг Міністерства праці та соціальної політики України Катерина Міщенко; голова Синодального відділу «Місія: Церква та Медицина» Української Православної Церкви протоієрей Генадій (Батенко); заступник голови Печерської районої адміністрації у м.Києві Людмила Кулик; директор Інституту глобальної, економічної та енергетичної стратегії Юрій Нерубай; директор територіального центру соціального обслуговування одиноких малозабезпечених пенсіонерів та інвалідів Печерського р-ну м.Києва, депутат Печерської Районної Ради Валентина Некрутова;  спеціаліст з соціальної роботи та реабілітації, Державна соціальна служба для сім'ї, дітей та молоді Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту Ірина Затунейко; президент Всеукраїнського конгресу з безпеки медицини, доцент кафедри паліативної та хоспісної медицини НМАПО імені П.Л.Шупика Анатолій Царенко; директор програм Всеукраїнської Асоціації паліативної допомоги Олександр Вольф; головний спеціаліст з розвитку хоспісної допомоги ГУОЗ Олексій Калачов; заступник Голови Синодального Відділу з благодійності та соціального служіння Геннадій Таранюк; представник Союзу Євангельських християн-баптистів при громадській раді Міністерства охорони здоров'я України Ростислав Семіков.

P1020541_smРозглядалися питання: про стан розвитку паліативної та хоспісної допомоги в Україні, нові форми надання такої допомоги, про права людей у кінці їхнього земного життя можна буде почути від фахівців, представників влади, церкви,  науковців.

Було анонсовано  також  Місячник, присвячений Дню паліативної допомоги,  який за традицією ініціює Всеукраїнська Асоціація паліативної допомоги.

Паліативна допомога - в Україні досить новий напрямок піклування про невиліковно хворих. Основна мета такої допомоги - полегшити страждання, огорнути людину турботою, зробити все можливе, щоб її відхід у Вічність був гідним... У нашій країні паліативний рух лише зароджується.

Серед подальших заходів Асоціації, на жовтень-листопад 2010 р. заплановане проведення благодійних концертів, круглих столів і інших заходів, що мають на меті привернення уваги суспільства до потреб невиліковно хворих.