top
 
 
 
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Напередодні Дня медичного працівника митрополит Антоній привітав фахівців цієї галузі з професійним святом
П'ятниця, 19 червня 2009, 13:39

 

17 червня 2009 року напередодні Дня медичного працівника митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній привітав начальника управління охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації М.Янчука, а в його особі усіх працівників медичних закладів Хмельниччини з професійним святом:

«Шановний Миколо Андрійовичу! Від імені духовенства і віруючих Хмельницької єпархії Української Православної Церкви та від себе особисто щиросердечно вітаю Вас, а у Вашій особі усіх працівників медичних закладів Хмельниччини з професійним святом!

День медичного працівника - одне з небагатьох свят, яке не втрачає свого значення за політичних та економічних мотивів, адже лікар - одна з найстародавніших професій, бо людина завжди, протягом тисячоліть, потребувала медичної допомоги, яка з кожним роком вдосконалюється, завдяки Вашій невтомній праці.

Міцне здоров'я - це найдорожче, що є у людини. Своєю добротою, знанням справи Ви та Ваші колеги повертаєте сотні і тисячі людей до повноцінного життя. Душевне тепло, увага, яку Ви надаєте людям, гідні глибокого визнання та вдячності.

Незважаючи на всі складнощі, які випробовує сьогодні сфера охорони здоров'я, народна любов і повага до медичного працівника залишаються незмінно високими. Я переконаний, що у  кожного мешканця Хмельниччини знайдеться чимало теплих слів подяки докторам і молодшому медичному персоналу за готовність будь-якої хвилини прийти на допомогу.

Особливу вдячність сьогодні хочеться висловити тим, хто і в цей святковий день перебуватиме на своєму посту - буде чергувати в лікарнях, пологових будинках, в бригадах швидкої допомоги. У всі часи Ваша важка місія була і залишається однією з наймилосердніших, бо вона вимагає самопожертвування, особливої уваги і доброти до усіх, без винятку,  людей.

Низький Вам уклін за всі добрі справи! Щиросердечно бажаю Вам невичерпності сил і завзяття, творчої наснаги у Вашій важливій праці!

Молюся, щоб щастям і любов'ю наповнювався кожен день Вашого життя, а праця на благо людей приносила задоволення і радість.

Нових ідей Вам і перемог, надійних і вірних друзів, процвітання і добробуту Вам і Вашим родинам!

Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи та починання і допомагає у нелегкому служінні на благо подолян та  усього українського народу!»

На запрошення головного лікаря Хмельницького обласного онкологічного диспансеру - Л.Бриндікова, з благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, 17 червня секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк прийняв участь в урочистому зібранні колективу працівників онкодиспансеру з нагоди Дня медичного працівника, яке відбулося в актовому залі диспансеру.

Привітавши лікарів, молодший медперсонал і інших працівників зі святом, о. Олександр передав усім присутнім правлячого архієрея, а також, за дорученням владики, вручив Головному лікарю онкодиспансеру ікону Пресвятої Богородиці «Невипивана Чаша» і грамоту Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, якою Предстоятель УПЦ нагородив колектив Хмельницького обласного онкологічного диспансеру за високі професійні якості і самовіддану роботу на благо українського народу.

По врученні подарунку і грамоти, отець Олександр зазначив, що у роботі лікаря і молодшого медперсоналу головне не лише професійні якості людини, але й молитва та терпіння, які роблять роботу особливо ефективною та несуть душі спасіння через творення добрих справ та служіння на благо ближніх.

Офіційний сайт Хмельницької єпархії УПЦ