top
 
 
 
Голова Синодального військового відділу УПЦ благословив викладачів і курсантів Української військово-медичної академії на новий навчальний рік
Вівторок, 31 серпня 2010, 19:40

img_4255_3_smДесятирічні тісні стосунки пов`язують Синодальний відділ УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України з Українською військово-медичною академію. Найвагоміші події в історії цього молодого вищого медичного навчального закладу відбувалися за участю і з благословення голови Синодального військового відділу архієпископа Львівського і Галицького Августина. 31 серпня владика відвідав навчальний заклад.

В академії відбулося прийняття Кодексу честі офіцера Збройних Сил України лейтенантами медичної служби, які після закінчення цивільних медичних університетів поступили на навчання до Української військово-медичної академії. Захід очолював Начальник Академії полковник медичної служби Рум`янцев Юрій Володимирович. Близько сотні молодих офіцерів поклялися бути вірними Батьківщині і гідними високої честі носити звання офіцера Української Армії. Владика Августин привітав майбутніх військових медиків із цією визначною подією у їхньому житті, благословив на навчання і ратне служіння. Загальною молитвою він закінчив свій виступ і святою водою окропив стрій.

 Після урочистостей на плацу архієпископ Августин звернувся до викладачів і слухачів Академії з архієрейським словом. Він закликав військових медиків до самовідданого служіння, сумлінного навчання і ратного служіння, підкреслив, що дороговказом для них має бути житіє і подвиг преподобного Агапіта Печерського, який став покровителем Академії і військових медиків, а також преподобних Даміана і Іпатія, Печерських цілителів.