top
 
 
 


Указом Президента України встановлено професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя
Вівторок, 13 червня 2023, 13:46

Gerb ua

13 червня 2023 року Президент України підписав Указ про встановлення «Дня медичних працівників», який відзначатимуть щороку 27 липня.

Отже, в цей день за старим стилем відзначатиметься день памʼяті святого великомученика Пантелеїмона.

 
Черговий крок уперед в програмі впровадження капеланства в сфері охорони здоров’я
Четвер, 26 січня 2023, 16:14

MOZАсоціація капеланів в охороні здоров’я разом з МОЗ України продовжують роботу щодо впровадження душпастирства в медичній сфері.

 

 
МОЗ України оголошує онлайн-голосування щодо обрання дати святкування Дня медичного працівника
Понеділок, 23 січня 2023, 18:43

2023 01 23 denj med pracivnikaМіністерство охорони здоров’я України у відповідь на запит суспільства та медичної спільноти оголошує онлайн-голосування щодо обрання дати святкування Дня медичного працівника. Наразі в Україні, а також в росії та білорусі, це професійне свято відзначають щорічно у третю неділю червня. Очевидною є необхідність відійти від радянської традиції та обрати дійсно україноцентричну дату, яка є найбільш відповідною для відзначення саме наших українських медиків.

 
Протоієреєм Димитрієм Гарчуком видано богослужбову книгу для священнослужителів «Медичний требник»
Четвер, 03 листопада 2022, 10:37

2022 11 03 Trebnik Meditsinskij smЗ благословення Високопреосвященнішого Агафангела, Митрополита Одеського та Ізмаїльського, кліриком Одеської єпархії Української Православної Церкви, секретарем Синодальної Літургічної комісії Української Православної Церкви протоієреєм Димитрієм Гарчуком видано богослужбову книгу для священнослужителів.

 
У лікарнях України відтепер офіційно працюватимуть капелани
Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:57

MOZВ умовах повномасштабної війни в Україні надзвичайно важливо запровадити цілісний підхід до надання медичної допомоги, який враховує як фізичні, так і психосоціальні аспекти кожного пацієнта.

У багатьох провідних країнах світу посада капелана прирівняна до посади лікаря та психолога, і він є повноправним членом мультидисциплінарної команди лікарняного закладу.

 
Церква допомагає - Масштабна гуманітарна допомога УПЦ Святогірській лаврі
Неділя, 23 жовтня 2022, 23:46

2022 10 23 Dopomoga Svjatogorskij Lavri smСвященники і волонтери Української Православної Церкви доправили гуманітарний вантаж до Святогірської лаври. Шість вантажних автомобілів доставили біженцям та насельникам Святогірської лаври продукти, одяг, ліки та паливо від Української Православної Церкви.

Гуманітарна допомога була придбана та доставлена ​​за підтримки митрополита Львівського та Галицького Філарета (Кучерова), архієпископа Кассіана (Шостака), архієпископа Іони (Черепанова), Синодального відділу із соціально-гуманітарних питань, допомоги духовенства, волонтерів, віруючих Боярки, єпархій, та всіх небайдужих.

 
В день пам’яті Великомученика і Цілителя Пантелеімона відбулася церемонія нагородження відзнаками кращих лікарів України
Вівторок, 09 серпня 2022, 20:54

2022 08 09 orden Panteleimona o9 серпня 2022 року, в день пам’яті Великомученика і Цілителя Пантелеімона, відбулися урочистості з нагоди відзначення Українських медиків нагородою, котру самі медики називають Медичним Оскаром.

Цього разу, за рішенням Поважної Ради, конкурсний відбір у звичному форматі було призупинено, тому було затверджено окрему номінацію та критерії і механізм відбору.

 
ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець

Сторінка 1 з 58